IJsclub zet schaatstraditie op het Museumplein voort

Op 21 december 1864 werd De Amsterdamsche IJsclub officieel opgericht. Deze ijsclub legde het fundament van de schaatssport in Amsterdam door steeds op verschillende locaties ijsbanen aan te leggen. Tussen 1880 en 1882 vestigde de AIJC zich op het Museumplein waar ze in 1905 een club- & bestuursgebouw aan de Baerlestraat hebben geopend vanwege het enorme succes. Hier gaf de heer Mr.H.P.Berlage het openingswoord van deze nieuwe locatie. Na 1937 werd het huurcontract van de AIJC niet meer verlengd voor het Museumplein en moesten ze noodgedwongen verplaatsen naar een locatie vlakbij het Olympisch stadion. In 1989 beëindigde de gemeente ook het erfpachtcontract en heeft de AIJC geen ijsbaan meer.

In 1999 heeft de Wethouder J. Blaas de schaatstraditie een nieuw leven ingeblazen tijdens de herinrichting van het Museumplein. Door de prettige samenwerking met de gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuid is Ice*Amsterdam uiteindelijk in 2012 opgericht. Tot op de dag van vandaag brengt Ice*Amsterdam iedere winter families en vrienden bij elkaar om te genieten van winterse sferen en het schaatsplezier. Door vriend te worden van de IJsclub, zetten we samen de Amsterdamse schaatstraditie weer voort!

Waarom vriend worden van de IJsclub?

Als vriend van de IJsclub beleef je de winter op zijn best. Zet samen met ons de schaatstraditie voort, geniet van de winterse sferen op het Museumplein en profiteer van leuke voordelen als vriend van de IJsclub.