Ice*Amsterdam
Winterweer of geen winterweer, er ligt dit jaar opnieuw ijs in Amsterdam. Ice*Amsterdam keert als gezelligste schaatsbaan van de hoofdstad terug op zijn vertrouwde locatie op het Museumplein. Het is dé ontmoetingsplek waar je samen met je vrienden en familie geniet van een warme mok chocolademelk, je de mooiste winterse foto’s maakt met het Rijksmuseum op de achtergrond en onder de replica van de Magere Brug door kunt schaatsen. Daarnaast ontvang je een paar unieke Ice*Amsterdam sokken!

Tot en met 2 februari 2020 glijdt, schuifelt èn glibbert jong en oud over de knusse ijsbeleving. Bekijk op de website de actuele openingstijden en de activiteitenkalender.

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum, daar moet je een keer zijn geweest! Het is één van de beroemdste musea ter wereld. Ontdek de Nederlandse geschiedenis in een prachtig gebouw. Hoogtepunten zijn het Melkmeisje van Vermeer en Rembrandts meesterwerk: de Nachtwacht. Met de gratis Familiegids ga je kriskras door de Gouden Eeuw en maak je samen met je gezin in korte tijd kennis met de gewoontes en gebruiken uit die tijd. De Familiegids bevat twee unieke routes van 45 minuten met verhalen en opdrachten over onder andere Rembrandt, Vermeer en Willem van Oranje. Het daagt uit te voelen, stickeren en krassen maar vooral om te kijken en te ontdekken; over de kunst, over de geschiedenis en over elkaar! Ontdek hier alle familie activiteiten.