Wie is Stichting Ice*Amsterdam?

Schaatsen is een oer-Hollandse, eeuwenlange traditie. Recreatief, op bevroren plassen en slootjes; sportief, in stadions en langs elf steden. Van 1887 tot 1937 stond er een natuur ijsbaan van aantal duizend vierkante meters met zelfs een permanent clubgebouw en een bestuursgebouw op het Museumplein in Amsterdam. Hierna werd het stil in de winter op het plein. Tot deze Nederlandse traditie in 2000 weer in ere werd hersteld. Er werd door de gemeente een ijsbaan geplaatst. Vanaf 2013 is Stichting Ice*Amsterdam opgericht in samenwerking met de gemeente. De schaatsbaan van Ice*Amsterdam maakt gebruik van de laatste innovatieve technieken. Stichting Ice*Amsterdam vindt dat er geschaatst hoort te worden op het Museumplein, voor het plezier en de gezelligheid. In een tijd van snelheid en vluchtigheid gaan wij terug naar de basis, naar onbezorgd plezier, voor jong en oud.

Stichting Ice*Amsterdam is een non-profit organisatie met een onbezoldigd bestuur met als doel het schaatsen en sfeervolle winterse activiteiten terug te brengen op en rond het Museumplein in samenwerking met Gemeente Amsterdam. Wij zijn er voor de buurt, de Amsterdammer, de Nederlander en de internationale toerist.

Daarnaast ondersteunt zij maatschappelijke, sociale en/of culturele doelen voor de gemeente Amsterdam. De stichting staat open voor nieuwe initiatieven.

Stichting Ice*Amsterdam